vineri, 14 noiembrie 2008

Guilherme Marconi - autorul unui "delir grafic"

Guilherme Marconi este un artist digital brazilian, care in calitate de designer si ilustrator a adugat la portofoliul sau colaborari cu branduri precum: Absolut, Vodafone, Havaianas Brasil, Itau, MTV si multe altele. El insusi isi defineste stilul foarte simplu: un “delir graphic”.

Si intr-adevar, stilul sau este inconfundabil, nu doar datorita modului liber cu care creeaza imagini puternice, dar mai ales datorita culorilor deosebite cu care lucreaza. Marconi recunoaste ca probabil preferintele sale cromatice sunt o consecinta fireasca a faptului ca iubeste cultura populara si lumea luminoasa specifice tarii in care s-a nascut si a crescut, Brazilia.

Sub influenta unor artisti precum Van Gogh, Romero Britto si Chuck Anderson, Marconi realizeaza imagini puternice, colorate si tematice.

P.S. Puteti descoperi tablourile lui Guilherme Marconi la galerie.


City


Mex Mask


Food 2


Goldentime


CMYK Lovers


luni, 10 noiembrie 2008

Kinofest 2008

Pixelii rup pelicula! Cand? 14, 15 si 16 noiembrie sunt zilele in care festivalul Kinofest - Festivalul International de Film Digital - va prezenta cele mai bune filme digitale ale anului. Trei zile aveti sansa sa evadati in lumea digitala video , in mijlocul unei competitii asa cum numai epoca computerelor poate oferi.


vineri, 7 noiembrie 2008

* Bath Time

joi, 6 noiembrie 2008

Prima holograma "Live on TV"

In ziua alegerilor din SUA, CNN a avut in direct prima transmisiune in direct a unei corespondente cu unul dintre reporteri sub forma unei holograme prezenta in studioul de stiri.
Remarcabila tehnologie este pe scurt explicata chiar in filmul de mai jos.


miercuri, 5 noiembrie 2008

Arta din 1 si 0 – partea 4

Daca anii 60’ au fost primii ani in care arta digitala a fost expusa in intreaga lume in expozitii si muzee de renume, anii 70’ au adus in format digital primele filme de animatie. In plus, aplicatiile software si hardware dedicate artei digitale au devenit prioritare pentru companiile dedicate dezvoltarii tehnologice din acea perioada.
Intre anii 1972 si 1973, Richard Shoup creeaza SuperPaint, primul sistem de 8 biti pentru pictura digitala, in cadrul unui proiect sustinut de Xerox. SuperPaint a fost primul program de grafica si framebuffer utilizat inca de la inceput pentru editare video si animatie computerizata.
In 1974, Peter Foldes a produs animatia digitala “Hunger” care i-a adus artistului si un premiu la Festivalul de la Cannes pentru animatie.





Cand Benoit Mandelbrot a definitivat teoria fractala – in 1975 – noi drumuri catre arta digitala fractala s-au deschis. Momentul a fost decisiv in istoria artei digitale, pentru ca a fost inceputul unei noi abordari a imaginii realizata artistic pe computer. Despre arta fractala insa, vom avea foarte curand un articol dedicat.
Animatia digitala a atras din ce in ce mai multi artisti, iar in 1979, Ed Emshwiller a cucerit o lume intreaga cu animatia intitulata “Sunstone”. Ed Emshwiller este considerat pana in acest moment unul dintre “parintii” legitimi ai filmelor generate pe computer.



In acelasi an in care “Sunstone” devenea unul dintre primele titluri notabile in istoria animatiei digitale, in Austria avea loc prima editie a festivalului Ars Electronica, la Linz. Astazi, Ars Electronica a ramas unul dintre evenimentele mondiale de referinta prin promovarea artelor digitale.
Trecerea dintre decade a mai adus in atentia artistilor digitali un nou instrument dedicat. Statia grafica Paintbox, lansata de Quantel in anul 1980 si folosita pentru transmisiuni TV video si realizari video computerizate.


Sursa imaginii: http://www.epi-centre.com/reports/images/9410d.jpg

In urmatorul capitol al istoricului nostru, vom vorbi despre cum s-a nascut primul Macintosh si despre cum un computer experimental a reusit sa creeze singur arta digitala.